voor inwoners, met gemeenten

De Regenboogschool wint de E-Waste race

Publicatiedatum: 17 oktober 2024

Basisschool De Regenboog uit Kortenhoef is winnaar van de E-waste Race 2024! Afgelopen vier weken hebben leerlingen van 10 basisscholen uit Gooi en Vechtstreek een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de Ewaste Race. In totaal zamelde deze school met de hulp van buurtbewoners maar liefst 2.382 oude elektronische apparaten in.

Na een paar jaar op de 2e plek te zijn geëindigd, pakten de leerlingen dit jaar de hoofdprijs. De leerlingen van groep 7 zijn dan ook enorm blij en verdienen een uitstapje naar Science Center Nemo in Amsterdam.

 Het goede nieuws 

Projectleider Esther van Rooijen bracht het goede nieuws telefonisch over, waarna een luid gejuich van enthousiaste kinderen en leerkrachten volgde. De E-waste Race is een initiatief om kinderen bewust te maken van het belang van recycling van elektronisch afval, zoals oude telefoons, computers en kabels. Dit jaar deden 10 scholen uit de regio mee. De Regenboogschool behaalde de eerste plaats, maar de concurrentie was sterk. KBS Bernardus uit Blaricum eindigde als tweede met 1.291 ingezamelde apparaten, ook een geweldige prestatie!

Winkelkarren vol

De Regenboogschool maakte een grote indruk met hun inzamelacties. Winkelkarren vol e-waste reden door de straten van Kortenhoef.

Tweede plaats voor Bernardus 

De kinderen van Bernardus zagen op de website van de E-waste Race steeds het gat met koploper De Regenboog, maar ze bleven gemotiveerd om de race voort te zetten. Ze deden hun best om zoveel mogelijk e-waste in te zamelen, te repareren of te verkopen. Heel knap!

Prijsuitreiking

Wethouder Els Kruijt en GAD-directeur Bas Serné reikten de prijs uit. Zij benadrukten voor de klas het belang van duurzaamheid en het hergebruik van grondstoffen. Voor wethouder Els Kruijt was het extra leuk om vandaag de prijs uit te reiken. Vorig jaar trapte zij de race af op deze school, dus het was bijzonder om in haar laatste week als wethouder terug te keren met een waardecheque voor een klasse-uitje naar Nemo.

Totaal in de regio

In de hele regio heeft de E-waste Race het goed gedaan. Alle 10 scholen samen zamelden 10.220 stuks elektronica in!

Er waren extra punten te verdienen met media-opdrachten of verkoopactiviteiten. Er zijn 55 Marktplaats-advertenties geplaatst, 5 media-opdrachten uitgevoerd en 3 video’s gemaakt.

In totaal kreeg de E-waste Race 11 keer media-aandacht. Ook een cijfer om trots op te zijn.

Meer nieuws

Al het nieuws